Désirée Saarela

Seaside Sounds from Finland

Désirée Saarela, Kuva:Andreas Haals

“Sanat, tarinat ja tunne niissä muodostavat musiikkini ytimen. Ympäristö, ihmiset, suhteet, metsä, meri, laajalle levittäytyvät maisemat ja luonto itsessään inspiroivat minua ja synnyttävät lauluja.”

Désirée Saarela (s. 1980) on suomenruotsalainen singer-songwriter ja kansanlaulaja, jonka laulut ovat kiinteästi ankkuroitu kansanomaiseen ilmaisuun. Hän kiinnostui kansanmusiikista alunperin irlantilaisen musiikin kautta ja hänen laulujaan on verrattu mm. Joni Mitchelliin, Joan Baeziin ja Ulf Lundelliin. Hänen soittimensa ovat laulu, kitara ja mandoliini.

Suomenruotsalainen kansanmusiikki ja Désirée Saarelan omat laulut kohtaavat perinteisen ja uuden rajamailla. Hän omaa kertojan kyvyt ja niiden avulla hän tuo menneiden aikojen laulut ja tarinat takaisin omaan aikaamme. Hän esiintyy sooloartistina sekä yhtyeissä kuten Désirée Saarela & Triskel, Désirée Saarela & Maria Kalaniemi ja lastenmusiikkiduo Skrubiluttan Å Skrubilej Marianne Maansin kanssa. Hän on myös julkaissut useita levyjä näiden yhtyeiden kanssa.

Désirée Saarela on syntynyt ja kasvanut Helsingissä mutta asuu nykyään Pohjanmaan Pedersöressa. Kokemukset muutoista kaupungista haja-asutusalueelle ja takaisin ovat sävyttäneet Désiréen elämää ja jättäneet myös jälkensä hänen lauluihin ja sanoituksiin. Hän on suorittanut musiikkipedagogitutkinnon Novia-ammattikorkeakoulussa kansanomainen laulu pääaineenaan sekä maisteritutkinnon Sibelius-Akatemian kansanmusiikin oppiaineessa.

Lisätietoja: www.desireesaarela.fi