Marianne Maans

Seaside Sounds from Finland

Marianne Maans
Foto: Marjo Haapasalo

“Under hela mitt liv har jag utforskat den finlandssvenska folkmusiken med sina vildvuxna polskor, menuetter och folkvisor.”

Marianne Maans (f. 1965) är folkmusiker och mångsidigt verksam inom olika musikaliska och pedagogiska projekt. Hon uppträder solo och i olika sammansättningar samt håller kurser och workshops för olika åldrar. Hon sjunger och spelar fiol och oktavfiol.

Mariannes musik består av traditionell och nutida folkmusik, barnmusik, folkliga koraler och tidig kyrkosång. Det starka känslouttrycket i tango och äldre underhållningsmusik står också hennes hjärta nära. Hon  har bl.a. arrangerat musik för körer, skapat undervisningsmaterial och fungerat som konstnärlig ledare vid olika musikaliska evenemang. Hon har gett ut ett tjugotal CD-skivor solo och tillsammans med olika ensembler (Pirnales, Jouhiorkesteri, Folkrörelsen m.fl.). År 2017 var Marianne en av Svenska kulturfondens kulturpristagare.

Marianne är uppvuxen i Esse i Österbotten och har bott i olika delar av Finland. För tillfället är hon bosatt i Åbo. Hon är magister i folkmusik från Sibelius-Akademin och även utbildad samfundsmusiker och mental tränare.

Mera information: www.mariannemaans.com, marianne.maans@gmail.com, tel. +358 40 5258819